Vesti

Intesa Sanpaolo među 20 najodrživijih korporacija na svetu

18/01/2017

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, uključena je u indeks 20 najodrživijih korporacija na svetu koji objavljuje specijalizovani kanadski časopis Corporate Knights. Intesa Sanpaolo je ujedno i jedina italijanska bankarska grupacija koja je postigla ovakav uspeh koji potvrđuje njenu sposobnost da strateški upravlja rizicima i mogućnostima u oblasti zaštite životne sredine, društvenog razvoja i upravljanja.

pročitaj više

Obaveštenje za korisnike Officebanking aplikacije

12/01/2017

Ukoliko usled zamene sertifikata Banke imate poteškoća u radu sa Officebanking aplikacijom elektronskog bankarstva za pravna lica, potrebno je da pokrenete link http://www.bancaintesa.rs/upload/documents/elektronsk_bankarstvo/OBUpdaterNew.zip, otpakujte aplikaciju i pokrenete OBUpdater.exe.

pročitaj više

Odgovor za 15 minuta uz On-line keš kredite Banca Intesa

10/01/2017

U nastojanju da svojim klijentima omogući da na još jednostavniji i fleksibilniji način obezbede dodatna novčana sredstva, Banca Intesa im je pružila mogućnost podnošenja kreditnog zahteva i putem aplikacije elektronskog bankarstva.

pročitaj više

Radno vreme tokom novogodišnjih i božićnih praznika

29/12/2016

Povodom obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika ekspoziture u okviru poslovne mreže Banca Intesa neće raditi 2, 3. i 7. januara 2017. godine. Ekspoziture koje su otvorene subotom, 31. decembra 2016. radiće po izmenjenom radnom vremenu. Radno vreme poslovne mreže biće skraćeno i 6. januara 2017. Precizne informacije o radnom vremenu pojedinačnih ekspozitura Banke tokom praznika možete pronaći u tabeli na linku.

pročitaj više

Banca Intesa na listi CSR indeksiranih kompanija u Srbiji

08/12/2016

Banca Intesa dobitnik je specijalnog priznanja za rezultate postignute u procesu prvog nacionalnog CSR indeksiranja, čime se našla na listi kompanija koje su zadovoljile visoke kriterijume u implementaciji standarda društvene odgovornosti u svom poslovanju. CSR Indeks predstavlja jedinu nacionalnu metodologiju koja omogućava objektivno poređenje i procenu performansi kompanija koje posluju u Srbiji u kontekstu tržišne primene standarda društvene odgovornosti. CSR Index se zasniva na primeni metodologije koja je u potpunosti prilagođena stanju i razvijenosti nacionalne ekonomije, a osmišljena je na osnovu najboljih svetskih metodologija, analize indikatora društveno odgovornog poslovanja zemalja u razvoju kao i saradnji sa partnerima iz zemalja Evropske unije. Proces Indeksiranja se vršio tokom nekoliko meseci 2016.godine preko online alata koji se sastojao od upitnika sa preko 100 indikatora podeljenih u 5 kategorija: korporativno upravljanje, lokalna zajednica, radno okruženje, tržište i životna sredina, operacionalizovanih objektivnim i praktičnim pokazateljima.


Priznanje Banca Intesa je dodeljeno na CSR Forumu, stručnom godišnjem događaju koji domaćem poslovnom, javnom i civilnom sektoru predstavlja aktuelna rešenja i trendove iz oblasti društveno odgovornog poslovanja i ima za cilj da stimuliše razvijanje domaće CSR prakse kao i međusektorske saradnje kao preduslova za održivi razvoj društva.


Proces nacionalnog CSR indeksiranja koordinisan je od strane Smart kolektiva, organizacije koja je inicijator, pokretač i realizator prvog strateškog programa za razvoj CSRa u Republici Srbiji.

pročitaj više

60 miliona evra podrške za 3.000 malih i srednjih preduzeća

07/12/2016

Evropski investicioni fond (EIF) i Banca Intesa AD Beograd potpisali su prvi ugovor u Srbiji u okviru COSME programa Evropske komisije za mala i srednja preduzeća na svečanosti održanoj danas u Beogradu.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske komisije, EIF je obezbedio direktnu garanciju koja će omogućiti Banca Intesa da u naredne dve godine podrži 3.000 malih i srednjih preduzeća u Srbiji sa 60 miliona evra kredita pod povoljnim uslovima – sa dužim rokom otplate i bez hipoteke kao sredstva obezbeđenja.

COSME je program Evropske unije za konkurentnost preduzetnika i malih i srednjih preduzeća sa ukupnim budžetom od 2,3 milijarde evra u periodu od 2014. do 2020. godine. Najmanje 60% programa biće opredeljeno za lakši pristup izvorima finansiranja za mala i srednja preduzeća u Evropi, uz dva finansijska instrumenta. COSME instrument za kreditne garancije obezbeđuje garancije i kontra-garancije finansijskim institucijama kako bi mogle da obezbede više finansiranja putem kredita i lizinga za mala i srednja preduzeća. COSME program putem instrumenta rizičnog kapitala za rast ulaže u investicione fondove koji će pružiti rizični kapital preduzećima, posebno u fazama rasta i razvoja poslovanja.

pročitaj više

Draginja Đurić na čelu Odbora za bankarstvo Privredne komore Srbije

30/11/2016

Predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Draginja Đurić izabrana je za predsednika novoosnovanog Odbora za bankarstvo Privredne komore Srbije (PKS).

Prema rečima predsednika PKS Marka Čadeža, formiranje Odbora za bankarstvo, kao i Odbora za osiguranje posebno je važno zbog velikog uticaja finansijskog sektora na ekonomska kretanja i razvoj privrede Srbije.

„Kroz rad ovog Odbora ćemo učiniti sve da budemo puna podrška daljem razvoju privrede”, izjavila je Draginja Đurić na konstitutivnoj sednici Odbora.

Članove odbora čine predstavnici 15 najznačajnijih banaka i 15 najvećih osiguravajućih društava u Srbiji.

Draginja Đurić obavlja funkciju predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa od 2005. godine, a pored toga je i član Skupštine Privredne komore Srbije, Upravnog odbora Privredne komore Beograda i predsedništva Saveta ekonomista Srbije. Takođe je i predsednik Srpsko–italijanskog poslovnog saveta, član Saveta Fakulteta organizacionih nauka i Udruženja korporativnih direktora, kao i predstavnik Banca Intesa u Američkoj privrednoj komori i Savetu stranih investitora.

pročitaj više

Draginja Đurić dobitnica priznanja „Laureat vrline“ za 2016. godinu

18/11/2016

Mokrogorska škola menadžmenta dodelila je predsedniku Izvršnog odbora Banca Intesa Draginji Đurić priznanje „Laureat vrline“ za 2016. godinu za doprinos ženskom liderstvu u Srbiji i regionu.

Nagrada, koja se dodeljuje sedmu godinu zaredom, uručena je Draginji Đurić u okviru Vivaldi liderskog foruma Mokrogorske škole menadžmenta pod nazivom „Žensko liderstvo“.

Mokrogorska škola menadžmenta, koja kroz svoje programe razvija menadžersku profesiju i unapređuje znanja i veštine iz oblasti menadžmenta, ustanovila je Vivaldi liderski forum u nastojanju da prepozna i nagradi vrline izuzetnih preduzetnika koji su uključeni u stvaranje nove vrednosti.

Draginja Đurić se od 2005. godine nalazi na čelu Banca Intesa, vodeće banke na tržištu Srbije po svim ključnim pokazateljima uspešnosti bankarskog poslovanja – ukupnoj aktivi, kreditima i depozitima.

Pod njenim vođstvom Banca Intesa osvojila je brojne nagrade za banku godine u Srbiji koje su joj dodelili najugledniji međunarodni finansijski magazini, uključujući časopise The Banker, Euromoney i Global Finance.

Draginja Đurić dobitnica je brojnih internacionalnih i domaćih priznanja. Renonimarane inostrane finansijske publikacije sedam puta su je proglašavale bankarom godine u Srbiji, a ukazano joj je i priznanje „Bankar decenije“ Kluba privrednih novinara Srbije. Doprinos promociji i unapređenju odnosa Srbije i Italije doneo joj je Orden za zasluge Republike Italije, a podrška društvu Orden Svete Carice Milice - Prepodobne Evgenije Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve.

pročitaj više

Radno vreme poslovne mreže tokom predstojećeg praznika

10/11/2016

Povodom obeležavanja državnogpraznika- Dana primirja u Prvom svetskom ratu, ekspoziture u okviru poslovne mreže Banca Intesa neće raditi 11. novembra 2016. godine.

I tokom neradnog dana, broj govornog automata za upite stanja, kursnu listu i druge informacije i Korisničkog servisa za platne kartice (011 30 10 160) biće dostupan 24 časa. Takođe, klijentima su na raspolaganju i elektronski servisi Banca Intesa – Intesa Mobi i Intesa On-line, putem kojih mogu da obave plaćanja, prenos sredstava, kao i menjačke poslove.

pročitaj više

Banca Intesa podržala „Dan malih i srednjih preduzeća“

10/11/2016

Danas je u Sremskoj Mitrovici održana manifestacija „Dan malih i srednjih preduzeća” – PMI Day 2016, koju je organizovala Konfindustrija Srbija, asocijacija italijanskih industrijalaca, uz institucionalnu podršku grada Sremske Mitrovice i gradonačelnika Vladimira Sanadera i u saradnji sa Banca Intesa.

“Dan malih i srednjih preduzeća” – PMI Day 2016 bio je prilika za uspostavljanje dijaloga između sveta privrede, prosvete i lokalne zajednice, gde su tri kompanije Luvata, Steelteci Labor legno, otvorile vrata svojih proizvodnih pogona đacima, profesorima, kao i lokalnoj zajednici kako bi podelili sa mladima svoj uvid u svet proizvodnje, odnosa sa zaposlenima i značaj kreiranja odgovarajućeg obrazovanja koje priprema buduće kadrove.

Reč je o inicijativi koju promoviše i po sedmi put u Italiji organizuje Confindustria, najveće i najznačajnije italijansko udruženja proizvodnih i uslužnih kompanija, a ove godine po prvi put događaj je organizovan i u Srbiji.

Čitav niz obeležja manifestacije, počev od vizuelnog pa sve do samog koncepta organizacije, vođen je motivom „Industrijalizujmo se!“ s jasnom porukom koja upućuje na sve intenzivniji razvoj i širenjepreduzetničkog duha među mladim ljudima.

Značaj događaja kroz podršku njegovoj realizaciji prepoznala je i Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo sa sedištem u Italiji, i vodeća banka na tržištu Srbije.

pročitaj više